vineri, 18 martie 2016

Doamne şi Stăpânul vieţii mele...binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin


„Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, dăruieşte-l mie, robului Tău. Aşa Doamne, Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi , că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin”.

Rugăciunea Sf. Efrem Sirul

Invredniceste-ne, Doamne, in ziua aceasta, fara de pacat sa ne pazim noi. Bine esti cuvantat, Doamne, Dumnezeul parintilor nostri si laudat si preaslavit este numele Tau in veci. Amin. Fie Doamne mila Ta spre noi, precum am nadajduit intru Tine. Bine esti cuvantat Doamne, invata-ne pe noi indreptarile Tale. Bine esti cuvantat Stapane, intelepteste-ma cu indreptarile Tale. Bine esti cuvantat Sfinte, lumineaza-ma cu indreptarile Tale. Doamne, mila Ta este in veac; lucrurile manilor Tale nu le trece cu vederea. Tie se cuvine lauda, Tie se cuvine cantare, Tie slava se cuvine: Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Bine esti cuvantat, Stapane atottiitorule, Care ai luminat ziua cu lumina de soare si noaptea ai stralucit-o cu raze de foc; Care ne-ai invrednicit a trece lungimea zilei si a ne apropia de inceputurile noptii; asculta rugaciunea noastra si a tot poporul Tau si ne iarta noua tuturor pacatele noastre cele de voie si cele fara de voie. Primeste rugaciunile noastre cele de seara si trimite multimea milei Tale si a indurarilor Tale peste mostenirea Ta. Ocroteste-ne cu sfintii Tai ingeri. Intrarmeaza-ne cu armele dreptatii Tale. Ingradeste-ne cu adevarul Tau. Pazeste-ne cu puterea Ta. Mantuieste-ne de toata primejdia, de tot viclesugul celui potrivnic si ne daruieste si aceasta seara cu noaptea ce vine si toate zilele vietii noastre desavarsit, sfanta, cu pace, fara de pacate, fara sminteala si fara nalucire. Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu si ale tuturor sfintilor, cara Ti-au placut din veac. Amin.